DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Kuatkan Otot Lengan dengan Dumbell

 

Memandangkan ramai pembaca kesayangan saya yang meminta untuk tips2 kesihatan jadi saya dengan rasminya membuka segmen fitness bersama darkbatman. ahaha. Kalau anda ingin tampil gemuk, perut buncit dan bolat juga inginkan kegendutan menyelubungi diri anda, jangan klik continue yer.heh!

Sebagai segmen pengenalan, saya akan memberi serba sedikit teknik video melayu terlampau untuk dikongsi bersama. Laju jer kamu membaca yer? kantoi di situ. ahaha. Cut the words lah bro! ”Orang dah tak sabar ini”. Okey2, jom bersama saya.

Sebelum anda terus bergegas ke kedai fitness Concept untuk membeli dumbell, baca sini dulu yer. Saya sarankan bagi lelaki, guna la dumbell 10kg manakala untuk kaum wanita tercinta, anda hanya perlu menggunakan dumbell dari 3kg – 5kg sahaja yer. Jangan berat sangat nanti berketul2 lengan kamu. Malek Nor pun kalah nanti. ahaha. Sapa mahu jawab?

Perkara pertama yang perlu dibuat ialah membetulkan kedudukan anda. Kalau boleh pastikan kedua – dua belah tangan mempunyai berat yang sama supaya seimbang. Tapi kalau anda rasa mahu sebelah lengan kecut sebelah lagi berketul2, abaikan lah teknik batman ini  yer. Jangan salahkan saya. ahaha.

 

Ada gaya Aaron Aziz tak? hehe. *Tetiba saja*

 

Bermain dengan dumbell ini sebenarnya basic kepada mereka yang ingin mempunyai badan yang kacak seperti saya. heh! Ulangi langkah ini bermula dengan 1 set = 12kali dan perlu di upgrade kan kepada 3 set sekiranya inginkan hasil yang cepat. Bak kata orang tua – tua ”alah bisa tegal biasa” tetapi bak kata darkbatman ” alah mau kacak, sakit tolak tepi dulu” ahaha.

Oppss entri ini belum habis yer..

Scrol lagi

Lagi

Lagi

Dont try this at home yer.. ahaha.

Ada sesiapa berani posing maut macam ini? heh! Saya akan kasi rewards anda dengan banner 3 hari di belog darkbatman. ahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

142 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • hakhak..lwk gila pic aie yg last tu..ntah hape2..ngah gelak guling2 ni..mcm popeye tgh menari ;p
    .-= eQuRlz´s last blog ..~ISU SEMASA~ 40 Mat Rempit Kepung, Baling Batu Bas Pasukan Bola SMSAH.. =-.

    • ahahaha.. sempat lg nk gelak2 yer.. meh sini nk ketuk sket..heh..ade berani?

  • slalu main dumbell kat gym tp x kurus2 pown..Trainer yg ajar Lissa tu x kurus gak, perot pon muncit..lalalala tu yg malas je nk ikut ape yg dia suruh..hahaha..
    .-= qellissa´s last blog ..night walk kt Bukit Bintang.. =-.

  • woo..hi darkbatman..dulu ak da bercita2 utk memiliki lengan spt itu..tap x kesampaian dek krn kemalasan, dumbell jadi sesendal pintu saja..jeles gak tgk mereka yg berlengan2 sasa ni!hee..ak gak da gi gym..harap pagar, pagar mkn padi..haha..ak lbh suka utk bersantai je di gym tu, melihat aweks bersenam..wakaka..dan plg best bersauna..wakaaka..apakah?

    • ahaha..sian dumbell ko..ko g gym mane? klau ko g cf one utama, memang juling aa mate ko tgk awek..cun2.ahaha
      .-= darkbatman´s last blog ..Exercise Otot Bahu =-.

  • skang nak body macam cik aiLebiu je…hehehe…
    .-= cik aiLebiu´s last blog ..A = AiLebiu =-.

    • ahahaha.. mesti kembang cik ailebiu ne.
      .-= darkbatman´s last blog ..Exercise Otot Bahu =-.

  • hahaa.. betul gakk..tp ak xleh kurus sgt..xnampak ketul2 nye.hehe

  • hahaa.. betul gakk..tp ak xleh kurus sgt..xnampak ketul2 nye.hehe

  • hehehehe bergaya sakan..tips ni dptlah merampingkan lengan i…. auchhh
    .-= HotMaMa´s last blog ..Hebat sangat ke Pompuan tu??? MeLuat =-.

    • ahaahha.. bile ramping jgn segan2 masuk sini yer..hehe..jd model utk belog batman..heh
      .-= darkbatman´s last blog ..Exercise Otot Bahu =-.

  • mengarut la abg batman nih…ahahahaha..gamabr last tu x boleh blah..hahahahahaha
    .-= Suria´s last blog .. =-.

  • woi..betol ke ko kata 3, 4 bulan boleh dpt body mcm tuh..aku da try p gym (kadang2) selama setaon..tp lengan aku x mcm popye mcm ko pon..y??..y???!!!!!!!! :(
    .-= cipot cedot´s last blog ..rEmpit kOta =-.

    • betul bro.ko kene amek protein, kene exercise secukupnya.klau sari ko men dumbell 3 set pastu zzz..biler nk naik? ko kene wat betul..
      .-= darkbatman´s last blog ..Exercise Otot Bahu =-.

  • owh patot la pon…protein tuh memang kena ambik ke??..tp aku dega crita klu mkn natang2 untuk kuat kan otot nih boleh kurang kan tenaga batin..tuh la sebab aku seram nak ambik natang2 tuh…ko hari2 p gym ke??..sehari ko main brapa jam??
    .-= cipot cedot´s last blog ..rEmpit kOta =-.

    • ahaha.. sape la yg ckp cm2..ko slh fhm ne bro.. biase klau ko amek steroid, dia kuatkan nafsu seks..tp klu protein xdenye…abis 2 wtpe la artis nk amek protein nk jaga body?hahaa.. hari2 xde la..smgu 3-4 kali jer..kdg2 kerap lg..heh

  • darkbatman leh x tunjukkan excercise untuk weight gain training…..sb kat opis aku ade gym cume x der arr instructor..nie br nk bjinak2..hehe tq…

  • salam bro,
    nak tanya biasanye angkat dumbell berapa lama??
    sampai letih ke?atau sampai 3 set je??

  • lepas wt 3set agkt dumbell sakit gle tgn ak,mmg sakit o cre ak agkt salah??

  • Drpda apa y ak bca msg korang ni. . Susah la klu mcm ak
    nk jd sasa dgn main dumbel or p GYM. .ak ni krus. .klu GYM LG krus la jawabnya

  • entri serius….
    bila tengok gambar terakhir,,,
    jeng jeng jeng
    hahahahahaha
    lawak je

  • yess sudah jumpa entry ini…pompuan pilih dumbell 3-5kg.. hehehe tq