DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Cara Kempiskan Perut Buncit

Salam semua…

Bila dah raya aidiladha ini, mesti ramai yang pulun makan habis – habiskan sampai tersandar kat dinding. Apa pun, saya nak berkongsi sedikit cara kempiskan perut buncit supaya lebih flat sedikit. Sebenarnya, lemak bahagian perut paling sukar untuk dikikis dengan jayanya tetapi dengan usaha, semua itu tidak mustahil.

Niat dan usaha merupakan kombinasi yang penting supaya perut kelihatan flat. Perut yang gendut disebabkan oleh lemak yang menutupinya jadi di sini, langkah pertama semestinya kena menjaga pola makanan. Diet ini bukanlah paling bagus untuk kecilkan perut tetapi membantu perut supaya tidak lagi buncit.hehe! Cara mantap untuk kempiskan perut adalah dengan membakar lemak secara teratur.

Selain itu, cara yang paling sesuai untuk kempiskan perut adalah dengan olahraga, aerobik, berlari atas treadmill dan juga beberapa latihan kardio untuk mempercepatkan proses kempiskan perut. Tetapi bagaimana dengan sit up? Sit up sememangnya penting tapi sebenarnya fungsi utama sit up adalah untuk mengencangkan otot di bahagian perut.

Setiap kali melakukan exercise, latihan perlulah konsisten iaitu contohnya 3 set bagi setiap latihan dengan 20 ulangan bagi 1 set. Kalau larat, jangan hanya tumpu pada satu latihan saja dan perlu saya ingatkan, jangan mudah mengalah apabila badan mula terasa sengal-sengal. Semakin terasa perit, semakin kencang otot anda bekerja.

P/s: Jangan lupa untuk memantau keperluan kalori harian anda bagi result yang maximum plus sewaktu latihan banyakkan minum air mineral daripada sport drinks! Dah follow step ini, then silalah proceed untuk senaman perut six pack.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

60 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • wah, bgus gak infomasi nih! hehehe…

    P/S : keyrill tag abg Aie kat sini …
    http://keyrillaugustine.blogspot.com/2010/11/giveaway-domain-daripada-melromeocom.html

    • wahh. kene tag.. jap lagi aie wt yer keyrill…

    • hehehe… thnk you abg Aie… ;) take care and selamat berhari raya!

  • memang nak kempiskan perut. tapi kadang-kadang tu ikut mud laa. tak pun gym jauh sgt dr bilek. niat memang ada, tapi ikot mood jugak. tak tahu lah cm ne nak kurus dalam masa terdekat… adoi.

    • haha.. niat mmg ade tp nk wt 2 susah kan?hehe.. nk kurus 2 sbnrnya nekad kene kuat..

  • Yeah!
    sangat berguna!
    thanks bro

    maklumla
    lama giler x exercise

    Admiral Hafiz Official Website: Admiral’z Legacy

    • body ko dh menten bro,hehe..

  • alamak ! dh lame x bersenam…siyesly…sebab tuh rase cam lemah je….hurmmm….terok kan..?

    • tieha, bkn ker tieha asek berjalan2 ngn mr pingu? hah bersenam la 2..cantikkan bontot.hee

  • informasi yg berguna tuk yg berminat nk kempiskan perut buncit..
    Syabas bro, mmberi perkhabaran gembira buat mereka yang inginkan perut yg menawan… Hehehe…

    1 jak jawapan tuk mereka.. Jgn biarkan perkataan “M” itu menyelubungi diri anda…

    • btol 2 bro.. ade words 2 mmg sume xjd..heee.. thx cz komen bro.

    • Kikis words “M” tu insyaallah cnfirm membuahkan hasil..
      betul ngakkk.. hehehe

  • perot owh perot…

    walopon dh amik PT 25 session kt FF perot tatap tak nk flat..

    balik umah je emak dh soh makan…makan sikit dia bising..

    jadi makanlah berpinggan2…(alasan)..hehehee

    p.s:masa 1st day kamu keje CF kamu ade tegur cara pakcik bersenam atas mesin sliding tu salah..huhuhuhu..g

    • gilee 25 session..hee
      erk kite penah jmpe ker?

      erm skg ne masih ngn FF ker?

    • pernah..lama dh kot…..1st day anda masok keje kt CF..hehehe…

      sjrg kt FF saje….dh bukan selebriti kan..hahha

    • aah. FF x bper best sgt..hahaha.
      skg ne aie x keje CF dh.. freelance trainer je.
      klau eksais pun kt gym bese..lg best.hoho

  • thank u sifu..
    tula..
    sejak aku kerja ni…makin kurang wat eksersais..
    balik keje je dah telungkup kepenatan..
    tym makan je tak ingat dunia..
    macamane la tak membelon perut aku camni
    uhh..
    sedih-__-”

    • hehee.. mkn 2 la kene jaga bro.. bile mkn x terjga balik umah zzz..
      perut mmg akn naik cz metabolisme kurg.

  • macam tu eh. thanks for the info :D

  • salam…

    baru merasa sikit daging dah pening
    belum tengok perut lagi…

    hehehe…

    sedang memboncit secara perlahan-lahan…

    • tau xpe.. ehhh kamu pun perut buncit ker?hee

  • takpe, aku berbangge dengan perut aku walau camne pun keadaan die…hehe nak bagi boroi bukan main senang. nk kempis balik? haremmmmm…

    • hahaa.. bangga ker bro? tp 2la.. nk boroi mmg sng gile.
      nk flat kann mau putus asa dlu biasenye. jd yg penting,
      kene rajin n usaha.

  • Memang pun..kadang kadang baru buat beberapa jam dan sengal2… pastu terus tak buat.. hahaha… ok..nnti aku tetapkan berusaha buat walaupun sengal.. huhu.. eh, latihan kardio tu camne ek?? ade x entri pasal tu b4 ni??

    • hehehe.. wan, body ko nampak lebih mantap klau ko jaga.
      latihan kardio 2 dh ade aku bg dlm previous en3.. ko kene rajin selak sket.heee

  • terbaik bro…(ayat dari aku yg tengah berlengkor je cuti2 ni)

    • hahaha.. jeles seyhh ko cuti.aku gak keje..hee

  • yeah..petua kempis perut.
    tu la..
    ingat sip up tu tuk kempiskan perut.
    bukan rupanya eh..

    • afzan kene kempiskan perut nt dh nk kawen.heheee…

  • ohhhhh…tq tq~

    err…berapa lama baru dpt perut yg kempis ituu…? huu~

    • biase kene tgk bper kerap latihan 2..

  • Adoooi…
    Lemah dengar(read:PEMALAS)part yang ini bila nak buat mojo eksecise maru aja nak mai..”3 set bagi setiap latihan dengan 20 ulangan bagi 1 set”
    …3???????

    nota kaki : Men “basket” jerla..^_6

  • ehem ehem…perut aku ok je..tp thanks tuk tips ni…nanti aku bg kat kawan aku… ahak ahak…ekeke

    • hahahaa.. kaver ker bro?

  • sn\malam syokk sgt duk mkn dagingg. aeni tak dahh. janji. ;)

    • ahaha.. hah, mesti dh x diet ne?nk kene ne.. yebbit, mgu depan aie pos ye.. mgu ne bz sket..

    • huhu, okess aie, tape2, yebbit setia je mnanti. eheh.

      oh ye, aie, yebbit dapat jd op cntestant 2 minggu berturut2 dah. weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

    • waahhh..bgs3..kekalkan..mmg jaga diet ker?

  • erk perut aku dah naik..
    sit up, apa tu semua lama dah tak buat..
    nampak gaya kena gak ni..
    rosak badan kalau tak jaga =)

    • haha. badan x rosak bro tp perut makin cantik ke depan.ahaha

    • rosak la tu..haha! lembik semacam..pakai seluar pun ankat paras perut dah lepas tu…kikiki

  • time2 raya aji ni ssh ckit nak kempiskan perut tu, hahaha

  • tahu x pe
    hari raya makan ja…
    abes la..
    thanks 4 de tips bro.. ;)

  • heh, kebetulan perutku dah mulai buncit :P

  • thanks mista darkbatman .. ur tips is superb i like it alot !!! me mmg memrlukan tips sebegini nak maintain my tunmmy nih … but then again kemalasan melanda adehhhhhh…

  • Ko ade ke perut flat n sixpacks? cuba tunjuk full frontal view.. aku tak mintak bogel pun.. mintak tunjuk muka and body je. bukannye aurat kan? lepastu letak la signature ke benchmark kat photo kalo takut sangat kena curi.

    • dlu dh letak bro.. bkn xnk letak tp jaga pembaca blog ak cz x sume suka letak pic cm2..

  • haha aie kau memang tau2 je kan..
    haha memang la weh lemak perut ni memang sud=sah giler nak hapuskan

    • tau xpe bro.. ko byk lemak kat perut ker?hee

  • laa…sit up bukan nk kempiskan perut ke??Adeh..slh pahaman la selama nie..haha

  • chop! tanya sikit naaaa…

    so sit up tu kiranya bagus lagi ke dari exercise dgn treadmill eh? konpius sikit.

    • treadmill 2 bgs utk legs n thigh.. sit up utk perut bro.hehe

  • nk tanye..agak2nye kenape lemak bnyk berkumpul dibahagian keliling pinggang?boleh dikatakan tertumpu kt bahagian tu je..jd bile tgk cermin badan nmpk lebar..sedih T_T

  • wahhh thanks..nampaknye kena sit up selalu ah ni.. ;p

  • [...] terjah Petua Kempiskan Perut Buncit dan stadi sampai khatam ye! [...]

  • pergh.memang patutlah wan baca entri ni.perut ni asyik memboyot je.haha

  • [...] jugak, mungkin korang boleh cuba senaman kempiskan perut buncit dalam entri darkbatman ”Cara Kempiskan Perut Buncit”. Posts Related to Petua Kempiskan PerutTips Kuruskan BadanWaachaaa. Kali ini aku share [...]

  • salam darkman , pinjam nama dan idea ..
    http://puanbee.com/tips-kempiskan-perut-buncit-gaya-darkbatman/

    dah backlink kan kesini ..kalau tk suka gitau ye