DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Cara Membentuk Otot Lengan l Trisep Bahagian Belakang

Salam semua…

Entri fitness kali ini sangat lah mudah dan simple untuk anda semua jadi rasanya takkan ada masalah lah kot bagi anda yang nak lengan bahagian belakang menjadi berotot lagi pejal.

Cara membentuk lengan di bahagian belakang ini pendek saja cuma yang penting samada anda nak buat atau taknak jer. Mula – mula, bongkokkan badan anda sedikit ke hadapan manakala lengan dibengkokkan ke paras dada ataupun senang cerita disebelah pinggang anda.

Secara perlahan – lahan, lurus atau regangkan lengan ke arah belakang dan ulangi langkah ini sebanyak 3 set. Dumbell yang nak digunakan kalau lelaki kalau tak mampu nak terus guna 10kg, anda boleh bermula dengan 5kg dulu.

Untuk perempuan pulak, kalau badan ala – ala Lisa Surihani tuuuu, guna lah dalam 2kg dulu dan kalau terasa berat cuba tukar guna yang 1.5kg ikut kemampuan anda.

Selain berdiri, anda boleh lakukan senaman otot lengan dengan duduk di atas bangku.

3 set itu pastikan 1 set bersamaan dengan 30kali yer! Jangan malas apalagi mengelat.

P/s: Alasan sebenarnya godaan syaitan untuk anda menjadi lemah. ahaha! Tiada yang mustahil sekiranya anda bersungguh – sungguh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

13 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • lama giler x g gym

  • jadi trainer boleh? hehe.

  • woo! bro!!!
    header baruuuuu!!! mantap dan bergaya!!! ahaha
    bro! exercise matt ak tu dah jadi perhiasan ..erkkk..
    kasehan betol ak niiii… dumbell dah jadi sesendal pintuu..
    ohhh tidakkkk… gi mana nih?????

  • asek makan berat je, macam mana tu bro?? haha

  • pmpuan leh apply ni tak? :P

  • fuhh..bila nak dpt badan ketak2 cam bro ni….dussh..jealous2..

  • uh nampak gaya kena bentuk balik badan aku ni bagi tuff macam bro..hehe

    p/s jom join contest mudah ni..

  • tanak2… tanak exercise, tanak bentuk otot lengan…haha nak biar jadi gemuk jer…

  • pergh..ayat yang last memang tak boleh blah…hehe..terkena pada diri sendiri rasanya..apapun nice entry bro..boleh buat koleksi ebook ni.hehe

  • salam Bro……su nie pompuan camner nak buat otot lengan…ekekekke..tak nak lah…su singgah bace tutorial bro….
    Oh..ya su nak promote duit lama dari negara asing kalau bro berminat nak beli…dan ………..nak mintak tolong promosikan duit tu kat blog bro itu pun kalau bro sudi…dan su akan beri 4 keping percuma pada bro…kalau bro promosikan….jangka waktu ….tak kisah…..terpulang pada bro…su terima seadanya….ok…bro out dulu…

    • hahahaa.. bleh2.. nt ym aie.. aie.seifer@yahoo.com

  • dumbbell kat umah tu lebih byk fungsi sebagai pengganti hammer masa emergency berbanding untuk workout. agak2 boleh terbentuk tak otot lengan kalau cenggitu? :D

  • hmm..kene wat latihan cmnie lak..

    Hah ! Keyword Paling Panas Di Malaysia, Semuanya Lucah?