DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Cara Mudah Membentuk Badan

Salam kepada pembaca darkbatman. Hari ini saya kembali lagi untuk segmen tips kesihatan bersama darkbatman. hehe! Sebagai lelaki yang mementingkan penampilan, mempunyai bentuk badan yang seksi dan menukarkan daripada six spec kepada six pack semestinya menjadi impian semua jejaka kacak. heh! Kalau anda sudah kacak, anda boleh skip entri saya kali ini. ahaha.

Kali ini, saya ingin berkongsi serba sedikit cara membentuk badan untuk diamalkan bersama anda semua. heh!

  1. Gym Training
    Cara ini antara latihan yang paling sukar. Di samping mengeluarkan duit yang banyak, kita harus juga melatih badan dengan perbagai alat berat yang pastinya membuatkan badan kita menjadi seperti badan atlet.

  1. Sit Up Training
    Cara ini agak mudah kerana kita hanya perlu melakukan latihan sit up setiap hari. Minimum 20 kali sehari akan membantu melatih otot perut dan membentuk perut menjadi six pack dengan cepat.

  1. Push Up Training
    Selain Sit Up, lakukan juga push up setiap hari di rumah dan minimum 20 kali sehari untuk melatih otot lengan dan juga otot perut.

  1. Minum Susu
    Rajin-rajinlah minum susu setiap hari, minimum 2 kali sehari. Namun untuk membantu kita mendapatkan badan seperti atlet dan tentunya six pack, anda perlu kerap mengambil susu dan juga protein supaya badan terbentuk dengan lebih mantap.

Amalan di atas merupakan cara sederhana membentuk badan anda supaya lebih tegap dan menghilangkan lemak berlebihan dengan cepat. Masuk sini untuk cara membuat perut six pack.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

16 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • setuju ngan entri ni. memang buat tiap2 hari pun. makan je tak cukup

    • hmm…ape ingt klu trning kat gym je ke leh dpt bdan cam atlit.. kat luar pon bleh..kat taman pon bleh..xde pape alat gym pon bleh..gi kat tman permainan tu pon da bleh trning..xcaya meh trning ngan aku..tgk cantik ke x bdan pastu..tu yg push up tu..trning lengan da btol da.. perut tu dari segi endurance(static endurance)..tu dada ngan shoulder(bahu tu pon kena gak tu..len kali bagi tau biar lengkap..kang ade yg tnye cmne nak cantik dada camne lak..ni aku da tlg bg tau..pastu satu exrcise lg trtinggal.. squat leh buat sendiri kat rumah..baru la balance 1 bdan..kang yg len da cntik kaki lak pelik..

  • huhuhu~~
    kalo ak cuba gak bleh x wei??
    muahaha~~

  • kang kalo ak jd tegap, ade ke yg berkenan? muaahhaa~ :P

  • bestnye dpt badan cam ni skrg berat badan 42 kg je mkn mcm2 pon x mo naik gak

  • saye pon da try minum susu tapi 1x sehari..k..thx 4 info…mau buat push up 20 kali nanti..:)

  • minom susu tu aku agak lemah. huhu.

  • huh…
    bagus2…darkbatman buat x semua2 ni???
    haha….
    tips yg bagus anyway

    • Adakah masalah kekurusan saya dapat berkurang hanya dgn bersenam dan makan banyak????

  • hahaha gmbar lucah isk isk isk..
    malu i tgok2.. ahaks..

  • aku buat sit up 100 kali, lepas tuh push up 100 kali gak. tapi cam xnaik gak jer. rasanya makan pon kena kawal gak la.

  • trimas bro..wa try

  • bila rajen, mmg la wat , bila mls , lngsng x wat..haha..itu lah aku..

    • yg penting ada ada minat n azam yang kuat bru menjadi..kalo x sekerat jalan aje la..

  • bro..saya pn mau jgk. tp mslhnye, sy xtaw bgmana nk start.

    kwn sy ckp,trus ke gym. tp kwn sy yg lain ckp, sy kne jogging dlu,br masuk gym. katanye kne bina stamina.

    utk pgetahuan bro la kn..sy tgi 172cm dgn berat almost 100kg. so, bro ade suggestion x ?

  • [...] more: http://darkbatman.com/cara-mudah-membentuk-badan/#ixzz1ARvtYGxf sila tinggalkan komen atau cadangan anda disini Tweet(function() { var po = [...]