DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Harga Milo dan Susu bakal naik 40%

Hari ini, saya agak terkejut dengan sumber daripada Nsk Selayang yang mengatakan harga Milo dan Susu akan dinaikkan sebanyak 40% iaitu  lebih kurang rm10 akan dinaikkan. Susu mungkin akan bertambah 50 sen.

Hampir semua barangan runcit nampaknya bermasalah. Dengan kekurangan minyak yang sukar nak dapat stok sekarang ini milo dan susu mesti ada yang sorok lagi.

P/s: Bekalan minyak kawasan anda sudah kembali normal ataupun belum?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

33 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • biar betoi..byk tu 40%..
    milo pack 3 in 1 naik gak ke.?;p

  • 2 hari lepas baru jer dapat stok minyak setelah 2 minggu kehabisan minyak.. ini milo plak nak naik harga.. jgn lepas ni susah nak cari milo dah la.. hari2 mminum milo ni..

  • kalo camtu minum teh o jela lepasnie..

  • minum air CNI jer la..heee

  • situasi kita semakin teruk dan menghimpit…

  • semakin hari semakin dahsyat, fuh~

  • pasni suh anak-anak minum kopi.

  • biar betul??? 40% tu zzzzz

  • 40% byk tuh…..mesti hrga air kat restoran pun naik mendadak ni klu ura2 ni jd kenyataan…. :(

  • adeyh! sume nak naek!

  • haha, ni agende pembangkang timbulkan isu kenaikan harga barang. oh politik

    • biasenya kabar2 angin akan jd tol..dh byk kali. pasrah jer lah ngn pemerintah……..

  • semua naik… turun tak tahu bila..

  • banyaknya naik sampai 40%. minum air masak jela pasnie ye.

  • nampak gayanya..
    terpaksa tukar selera la lps ni..
    eheheee

  • harga barang sume naik tapi gaji tak naik2… malaysia oh malaysia

  • Tempat aku minyak dah tak ada dekat 2 minggu area bukit jalil kl. pening pala nak beli minyak sekarang.. pastu lak dgr cite santan lak masalah pening2… lepas ni semua kena buat sendiri lah senang..

  • susu tu feveret aku, hehe, best nyer dapat makan.

  • biar betik!

    semua barang nak naik…sampai 40% lak tue…apalah kejanyer cekik kedarah orang jer yek?

  • tidaaaaaaaak!!

    :-O

  • fuh.. 40% banyak tu…huhuhuhu

  • nasib baik aku kurang minum milo.. tapi dekat opis kalau ada milo free aku bedal juga.. hik2

  • tanpa disedari org kuat tuh naikkan rega tanpa kita sedari … sokong jgn x sokong si dia tuh … pastu cost of livin kita pon semakin naik ..makin ramai laaa musafir ke apa yg patut i nak panggil i pon tak tau …. kadang rasa sedey bile org bangsa kita menindas bangsa sendiri … :( ….. apa i merepek ahh layan je lahhh ehhh … :( i love milo so much though :( pasni maybe x mampu nak beli dahhh…

  • cek chun ske minum milo 0. ingatkan dah gula mahal, takkan le terjejas sangat, ini milo pulak nak naik.ohh.. hangin la badan..

  • nasib baek aku minum air suam je :p

    Hot News Malaysia Ranking ke – 142 Dunia | Juara Piala Suzuki AFF 2010

  • aiyoo..lepas ni..apa plak yg naik

  • Maakk aiii.. banyak naik tu…
    haii, gaji blom naik2 lagi, alamat minum air kosong je laa..

  • lepas ni ape la pulak yang naik harge yek..
    ermm

  • milo dinosour satuuuuu!

  • dgn kabar angin nie la pemborong akan simpan barang bekalan…n bila kerajaan dah tetapkan harga naik brulah dorng nak kuarkan…kre nie la cara nak dapatkan keuntungn..pemborong dpt keuntungn berlipat yg masalahnya pengguna..

  • bakal naik ke?dussh..dahla aku penggemar milo…eh,packaging baru ke tu?cantikk…

  • belum. sebab kak shima goreng karipap sampai kuning. nampak sangat minyak guna banyak kali. jadi terus tak beli karipap kak shima. sekarang kittew beli sandwich. kittew on diet. teehee.

  • nk lari ke ngre len le x..menci la cmni..kite yg bpndapatan sdrhana ni seksa nk truskn idup…yg ats tu makin lme makin kaya..menci!!!!!!!!!!!!!!!