DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Kenapa Visitor Masuk Blog Korang hanya 2 minit..

Salam kepada para pembaca aie aka darkbatman. Agak lama saya tidak posting entri tentang tutorial dan hari ini, saya akan share dengan anda mengapa dan kenapa kebanyakan visitor hanya menyelak blog anda tak lebih dari 2 minit dan bertambah malang mungkin dipangkah X.

Loading Lembap

Rasanya dah ramai yang tahu dengan blog yang mempunyai loading lembap biasanya mempunyai widget bling-bling mengalahkan 50cent takpun terlalu banyak widget yang menawan hati empunya blog. heh! Anda perlu tahu, kebanyakan pengunjung seperti saya tidaklah sekaya mereka yang membela streamyx di rumah. Dengan hanya berbekalkan maxis berukband 78sen, saya perlu menunggu sehingga setengah jam lamanya untuk melawat anda. Kasihanilah kami! ahaha.

Content Yang Mengerikan

Sejak akhir – akhir ini, saya selalu terkena dengan blog yang mempunyai content mengerikan dan kadangkala membuatkan jari saya pantas skroll ke bawah dengan berdebar-debar. heh! Saya akui ”saya lemah semangat”. ahaha. Mana saya tak lemah semangat kalau melihat badan manusia tanpa kepala. Haih2! Mengucap panjang! Anda berani? Sila Masuk Sini. Anda perlu tahu, bukan semua pembaca anda adalah sangat berani. heh!

Tulisan Berterabur

Maksud saya dengan tulisan berterabur ialah sekejap tulisan besar dan sekejap tulisan kecil. Mangsa saya yang pertama kena teguran ialah Nanajoe. ahaha. ”Bukan nanajoe lah kalau tulisan di dalam blog beliau tak mempunyai ekor berdatingkan cacing”. haha. Ampun nana! Tetapi semua ini sewaktu beliau masih menggunakan blogspot. Saya tahu anda semua sangat kreatif tetapi penggunaan tulisan sebenarnya mengoda pembaca anda samada terus membaca ataupun terus pangkah X!

Penggunaan Warna Terlalu Terang + Gelap di Area Artikel

Mungkin ramai yang sudahpun tahu dan bagi mereka yang masih baru berblog, elakkan dari menggunakan template yang mempunyai background yang gelap. Warna yang terlalu terang dan gelap mempengaruhi mood pembaca untuk terus membaca artikel anda. Lebih parah sekiranya anda mengikuti jejak silam nanajoe yang menggunakan tulisan berekor dan berwarna warni. Adoi! Memang juling mata saya. ahaha!

Sekiranya anda tidak faham, jangan segan – segan untuk meninggalkan komen yer. heh! Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

118 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • salam,
    wah! bagus…

    ha! yang blog ahfat..kompem tak nak masuk.haha..

    blog aku pun visitor datang tak sampai 2 minit..kenapa ek?? aduhai..something was goes wrong nie..hikhik

    • haha.. mesti ko dh masuk blog ahfatkan? seram giler aku td..
      xsmpai seminit kot aku masuk skroll cpt2..hehe.

    • haha..aku dah masuk dari tadi..aku cuba la tekan link yang ko beri..kuar nama ahfat..terus tutup…dah la duduk seorang diri nie.. (masih lelaki sejati) hehe.

      dah masuk blog aku kan? Okay tak? Nak mintak pandangan sikit..

    • hahaha.. tau xpe.. ko mmg dh tau ker blog dia letak pic 2? weh, klau kaum pompuan bace komen kite ne konpem kene booo. ahaha.. weh, ko penakut gak ker? hari tu aku bace entri kat blog el, pasal langsuir.. takut tp nak bace tp abis gak bace pastu mlm 2 xleh tdo cuz teringat..ahaha.. macm ner x teringat dh jalan yg dia bgtau 2 jalan yang aku salu lalu..hehe.

      Pandangan ape 2 amir?
      bg spesific sket…sng aku komen nt..ehe

    • haha..tak takut lah.aku malas nak tengok dua kali,sekali cukuplah. eh,betul jugak..harap-harap xda pompuan singgah blog ko malam nie..haha…
      langsuir? haa..kalau tak letak gmbar tak paa..boleh tahan lagi…adoi…

      oh ya..padangan kau laa..dari segi template,tulisan,loading dan apa-apa ketidakpuasan ko.. ok? hehe..mohon sangat-sangat… :)

    • hahaha.. aku xtakut sbb skg musim bola..sume tdo luar tgk bola..ahaha.
      ko tgk x cite dendam orang minyak? langsuir 2 cam antu pompuan 2 ker?hehe. bleh jer nk kasi komen tp jgn le pulak ko nt terkedu..ahaha.. jp lg aku komen kat en3 ko..

    • kahkahkah..semua tido luar ek? bgs2..haha.. erm..pernah tgk tp tak penah tengok langsuir tue..adoi..aku jarang bukak tv sekarang..sibuk.

      ha..betul ke? haa…kau komen je la papa..aku nak improvekan blog aku nie..masih carca marba daa.. <–gental hadapi teguran..kih3….

    • haha.. dh komen bro.. nt nk tye lg sile jgn segan2 yer..heh

    • bro,aku dah dah buat header..pi komplen lagi apa yang kurang..penting nie..rasa macam banyak pulak yang kurang..hehe..jasa baik tuan amat saya hargai..kih3

  • ape ni bro…konon DARK batman.. tapi takut tgk mayat xbekepala.. camne ni? hahaha.. ape2 pon, stuju la bab loading tu.. aku naik rimas bila bukak blog yg byk benda kelip dr atas sampai bawah.. dari kiri ke kanan.. loading nak berminit2..fuhhh..sanggup exit bro..

    bab tulisan tu pun btul. haha. aku trasa. hahaha

    • hahaha. ko perli aku ker?
      ak xleh la weh.. lemah semngat..
      nk bw kali kedua umah ahfat pasne ak dh takut dh.
      tulisan 2 .. nasib ko dh ikut ckp ak kan..heh.
      pasne byk lagi kene ajar ko..

    • hahaha bukan perli..tapi hairan lah.. batman plak tu..nama je ganas. hahaha

      yup3, btol bro.. ko dh tolong slamatkan blog aku. hehe.. byk lagi? aku on je bro..asalkan ko x penat ajar aku. hehe

    • ahaha.. tau xpe.. name jer batman tapi weh, aku seram klau cm2.. menyirap darah tengok gambar cm2.. heh!

      ajar kwn2 xde penatnye.. cume klau aku diam 2 bkn sbb aku sombong tapi aku dok bz la 2..ahahaha

    • ha’ah. aku paham bro. dont worry. dah dgr kesah tu. so aku paham la.hehe.

  • hahaha.. terase yg mane 2?eh2 hari bapa?
    lom ade anak lg ne.. single wooo..ahahaha

    • hahaha.. tau xpe.. single ker?ahaha. xdela.
      tp bkn suami org. laki org pun x…heh!
      ahaha.. bkn mengate tp sekadar teguran ..hehe

    • wei bongok!!!
      hahahah~~
      satu tu sebab nye mmg tuk aku jew ye??
      cessss~~~ siap ko!! hahha~~ p bace new entry aku!
      hamek ko!! :P

    • hahahaa.. memang betul kan?
      bek ko ngaku nana..ahaha.sian ko..

    • hahaha~~
      ye la, ko kesian ke kat aku?
      bkan ke ko xpnah ade perasaan kesian?
      ko kan zalim~ :P

    • hahaha. klau aku zalim aku wt bodo..diam jer biar kan
      ko ngan dunia tulisan cacing..ahahahah

    • xpe2..
      tu dlu, mase ak lom matang lg..
      hahha~~ skrg dah ok kan?? :P

    • rileks la nana..
      ahaha..
      takpe, skang dah terlebih matang.
      blog dah santek..
      tak crowded..
      =)

    • haaa see.. tgk afzan pun ckp dh cntik.. tapi
      blog ko laa..jgn ko pasan lakk.hehe

    • ape bengap ko ni?
      hahaha~~
      aku taw la..
      ak hodoh! xngaku pon cantik~ cettt!~ :P

    • hahaa.. oit2…
      merendah diri lak.. sensitif lak minah mulut longkang ne..
      aku kasi penampor kang bru tau.ahaha

    • hahaha~~
      kang aku nanges ko nak pujok?
      hahhaa~~
      xde mane ngan ko nak sentap wei!!!

    • hehhe~
      ye nana da matang~~
      thanx ye ckp blog nana cantik~ :)

    • tau xpe. aku rase dlu ko lom baligh lagi
      2 yang kejap besor tulisan kejap kecik.ahaha

    • hahaha~~
      ko cek ke wei??
      dah2, tu mase lampau!! :P

    • hahah..mesti la..

    • ko laju jew kan wei!! :P

  • blog ahfat ngeri sgt ke?
    lame lak x masuk blog die
    xmo masuk
    ahahahaha

    • x la ngeri…ery masuk laaa.. hahahaah

    • tadi dah pi tgk blog ahfat..agak ngeri la entry latest die..sib baik gambo sikit je..
      fuhh!

    • tau xpe.. menyirap jap darah dhla sensitif bab2 darah ne..hehe

    • fobia dengan darah ke?
      sama macam BF gaks.
      kuikui~

    • hahaa.. tau xpe azreen.. kite dh bocorkan name blog ngeri 2..org dh xnk masukk..adoi..

    • hahaha.. xngeri pun.. ahfat len 2.. gla masuk ery..
      cuci kan mate 2 sekali skala..ahaha

  • Yes!!!memang betul apa yang ko tulis kat atas, thanks ingatkan blogger lain, try masuk blog aku, kalau loading lambat mungkin breukband ko slow…hehe, pape pun, thanks ingat mengingati..

    • hahaa.. tq bro.. ingat mengingati harus la kan nt xdela byk sgt mslh blog slow loading.hehe. lagi2 mcm ak ne yg gune berukk.. jp lg aku masuk blog ko yer..

  • haaa… nasib ko tak kata blog aku mengerikan… heheheheh.. pasal ada 2 gambar yang orang duk terkena jer… miahahahhaha

    meh komen blog aku… aku menunggu ketibaan kamu…

    • hahaha. tau xpe. blog ko sejuk jer weh.. jp lg masuk…

  • tetiba takut pulak nak masuk blog ahfat tu..adoiii..akak pun seram jugak kalau tengok camtu..lagi la lemah semangat berganda dari ko..tp seyes pelik la kalau ko yang berketui ni boleh lemah semangat eh..

    p/s apsal backgroung ko gelap eh.. :P

    • psttt…saje nak kasi ko jeles ni…buff tambah lagi ni..myfaheem.com pun dapat..larikssssss!

    • hahaha.. sbr jelaaa.. aaaa..bestnye dpt buff…hee..jeles3

    • hahaha.. bab2 bende cm2 kak memang aie cpt lemah semngat..
      bkn pe, men2 darah n mayat ne .ntahla..bende xpatut letak lam blog kot?
      mcm mengaibkan pun ade..heh

  • Blog ahfat mmg rasanya kalau few years ago tengok mmg ngeri, tapi skrg tengok cam takde perasaan lak. Agaknye sebab kerja sy pun involved benda2 yg ngeri everyday, so dah lali tengok. Dan ade lagi yg lagi mengerikan….hihi.

    Anyway, thanks for the tips. Nak tambah satu boleh? Saya rasa cukup ‘ngeri’ kalau masuk blog sambil melayan lagu2 dalam playlist saya, tetiba ada lagu lain overlap. Lebih2 lagi kalau lagu yg overlap tu lagu yg saya tak suka. Cukup mengerikan saya terus X and lari…..huhuhu.

    Nak tanya…camne nak cari widget utk tunjuk nombor pages kat bawah, utk visitor boleh pilih page mana yg dia nak pegi? TQ….

    • ko keje ape bro?klau ak keje cam ko,
      mau pengsan kot?
      hahaa.. kagum jap! erm pasal lagu 2 pun same.
      klau xde stop nye button memang n berat aku
      memang pangkah x terus..hehe.

      pasal page number 2, ko cume kene cari plugin pagenavi kat plugin wp ko..
      pastu instal jerr bro.

    • Aku keje doctor kat hosp selayang. Mula2 mmg semacam gak rasa tapi dah benda tu dah jadi keje sehari-hari, lali lah jugak.

      Thanks for the tip tu. Insyaallah aku usya2. Jarang dpt update blog ni.

  • en. aie… blog saya lambat load tak? memang ngeri sangat2 blog tu… adoi…

    • hehe.. da masuk ker umah ahfat?
      blog kamu ok jer laju.hehe

    • hehe dah tengok dah… memang gambar ngeri2… tak kan masuk lagi dah untuk kali kedua… =p

  • muahhaha… sempat ko ye kutuk nanajoe.. ngeeee… :P

    • tau xpe..ahaha.. bkn salu pun.

  • ai rasa blog ai biasa2 je thats y tak ramai orang datang.
    TAPI, ai masih belajar nak perbaiki lagi.
    Abg betmen sila komen blog kita.tq.

    • hahaha.. ok jer.. jap lagi aie gi komen yer…
      wah..aksi mandi buih?mcm best!harus tengok.ahaha.

  • bro, blog aku loading lama x?

    • blog ko laju jer bro.. kejap jer ak masuk cz widget ko xbyk.hehe

  • tulisan berterabur ke cacing ke.. tak kira, anda didenda perlu menerima award. sila amik di blog saya :D

    • hahaha..yezzaaaa.. aie pi amek skg ..heh

  • sokong..smua betul
    xsuka loading yg tllau lame(hrp blog ak xlah)
    tulisan kecik besar..pening nk baca

    ps: tp kan nk gelak bila darkbatman takut ngn mayat tanpa kepala…hihi

    • hahaha..ces2.. bkn takut ngn mayat tanpa kepala cuma seram jer.
      hehe… sila la gelak beso2..heh

  • hai aie! lama tak masuk sini.
    err..blog saya berat tak?

    • haha.. ramai yg tye cm2 kan means ramai yang concern ngn blog masing2..
      bgs2 sume org sygkan blog..heh. jp lagi aie terjah yer..heh

  • memang betul darkbatman..aku setuju..tapi aku tak pasti dengan blog aku..ape kate ko komen skit?…aahha

    • hahaha.. jap lagi aku komen blog ko ejum..
      2la biase klau kwn2 tegur bru kita tau blog kita ok ker x kan.
      same la cam aku pun.hehe

  • komen sini..

    yg plg aku stuju bab nak loading lame..

    yg tulisan jap kecik n besar tu..
    x jadik masalah..just jgn terlalu banyak..
    motif bg aku wat kecik besar tu nak highlight words yg penting..
    so, kalo juz tuk words penting x jd masalah kot..

    • hahaha.. pasal tulisan kecik besar 2 better try ubahkan tapi klau
      bleh cuma boldkan bagi visitor nampak..hehe

  • wooo,

    betol2 lemah smangat jugak…huhuhu saja try nak uji brape lama tahan kt blog dia…huhuhu less than 2min kot.

    sangat lemah smangat…

    • haahaha.. berani masuk yer?
      kagum jab!
      erm.. less than 2 minit? lame la 2..
      aie rase aie masuk smlm 1 minit jer kot..ahaha

  • sangat setuju ngan point yang terakhir…
    serius sakit mate tapi gagahi jua nak bace kalau contest bezzz….

    pasai content seram lak…
    bezz gak la layan….
    even cam nak terkeluar anak tekak…

    • salah taip content bukan contest…
      ohohoiiiiiiii

    • hahhahaa.. giler berani kamu siti…
      tapi pasal sakit mate 2 mmg betul.
      kdg2 sbb kita nak tau kan terpakse
      bace jugak tp skali 2 jerla.hehee

  • tu dia ko!! posting time ak tdo!!!
    mmg ak majok la 44 hari!!!
    huh!!!

    • hahaha..jeles la 2..ilek nana..

    • jeles??
      ngan ko??
      dapt ape? :) )

    • dpt traffic…seeee.aahhaa

    • oyeahh!!~~
      tu yg terbaik!!!

  • aku yang pakai streamyx ini pun kadang2 lambat gak. sebab blog tersebut memang sangat berat untuk loading laju.

    • hehe. bkn stramyx laju giler ker loading?
      haa ade skali 2, ak masuk blog penuh gambar kiri kanan..sidebar sume
      penuh weh.giler lembap nk masuk..tensen jer..

    • mmg la laju. time kalau blog tu berat nak mampos lambat gak loadingnye

  • ptt arr tak ramai dok lama2 kat blog aku…hehe

    err…walaupun aku dah tukar domain tp still guna template blogger so tak tau camna nak tolong ko pasal floating nuff…ko kene tanya yg pakai wp la aie…sorry…

    • hahaa.. xpe rio..
      ko x gune hosting ker rio?
      hmm.jeles weh ko leh wt nuff ko floating..

  • Thanks for the tips.. hopefully tak lambat sgt loading (although kalau guna PC kat rumah mmg agak slow).. widget canggih-manggih pun tak banyak.. yg ada cuma utk kasi kemas dan teratur sikit..

    hehe.. ampun yek tulis kejap besar kejap kecik.. bak kata org kat atas tu..simply utk highlight yg penting.. plus kalau tulis pjg2..nanti org tak nak baca lak.. cuba test baca perkataan yg besar je..sure dpt tahu serba sedikit ceritanya..

    darkbatman ..kalau nampak apa2 kesalahan kritikal kat blog..sila bagitau yek :)

    • haha.. ini antara blogger yang bgs cz mau menerima teguran..bgs2..tp tulisan kecik beso 2 better bold kan jer sbb kadang2 type of tulisan 2 kena ngan kita nye entri.. maksud saye x mesra visitor..hehe.
      tang tulis panjang2 2 ade cara dia nk kasi orang bace.heee.

      ermm.. jap lagi aie terbang ke sane…hhe

    • ok set..menunggu kunjungan dakbatman.. hehe.. nervous lah pulak.. tetiba rasa macam nak kena mop lantai dgn lap meja lak..

      Tegur gentle2 tau .. kita InsyaAllah boleh menerima apa sahaja teguran (tapi nak ikut ke tak.. tu tak wajib kan? hehe)…

      Bak tajuk citer korea..akhirnya semua adalah personal taste :)

    • ahaha.. betul 2.. wah, pompuan memang rajin kan bab2 kemas umah ne..bgs2..

      dh tegur dh..so far xde mslh sgt cume kalerful tang tulisan jer..
      lagu 2 oke sbb ade button stop. so xde wt pembace pening ker ape.hee..

      tapi nk ikut ker x, ikut rasional la kan..
      klau rase bgs, ikutla.. klau rase cam mls nk ikut, biar jer..aha..
      jgn wt sesuatu cz terpakse cz nt kita x rase kepuasannye..hehe

    • thanks for the tips.. next entry..kita akan cuba buat without bling (walaupun tak se-bling mana pun..kalau kelip2 or mancar2 tu lagi kronik kot).. kasi try test.. pastu bandingkan tahap kepuasan diri sendiri..adil tak?

      anyway, I think kalau nak tulis tanpa highlighting..kena tulis ringkas2 kan? pastu ada bnyak gambar.. kalau one block of text nanti letih pulak org nak membaca.. hmmm.. mmg mencabar nak cari balance yg betul..

      PS: ada bagus gak..save time meng-edit.. mem-bling ni time consuming sbnrnya..

      PPS: I like Lonestar.. esp Amazed and I’m already there.. wah! tak sangka lagu2 camni pun darkbatman minat (time hujan je ye?)

    • kita linkkan post ni kat blog kita yek.. so maybe others can benefit from it too…

      PS: Better ke kalau takde kaler2? I think ..you might be right :)

      http://thehidayahstory.blogspot.com/2010/06/ariani-shawls-presents-for-my-mother.html

  • satu lagi klu dlm blog tu ada lagu… klu malam2 bukak memang terperanjat beruk lah..

    • tau xpe.. lagi2 klau xleh nk stop memang tensen giler..plus slow loading..adoi!

  • pertama kali menjejakkan diri ke web nih… Thanks for the tips!! will do it soon. hoho… maka dengan ini, encik batman mendapat satu lagi pengikut!! tahniah! haha

    • hahaha.. tq nana.. sile la masuk salu..klau rajinla. xde paksaan.hehe

  • Betul tu dik oiii akak ni selalu kena. Bila scroll je terpandang entah apa-apa gambar…sampai ke petang akak fobia nak buka blog. Sampai termimpi-mimpi pun ada. So kepada blogger2 kat luar tu kalau nak akak masuk blog korang xyahla letak gambar2 ngeri ye….akak ni jenis lemah semangat…

    • hahaha.. tau xpe.. bkn sume org kuat semangat.. tp bende x bgs sbb pasne org2 lemah semngat akan pk byk kali nk masuk umah dia..hehe.
      sbb riso takut pic 2 ade lg.. nak balas jejak pun rase cam agak serba salah.. bkn xnk masuk tapi xnk tgk!hehe.

  • seyes? tapi kuntilanak 2 ape qis?
    bleh nampak ngn mate kasar ker?
    gilo brani..klau aie duk lam slimut dh.ahah.

    • aaaaaaaaaaa..seramnye.. klau aie, pindah rumah kot?
      qis duk mane sbnrnye? giler tabah lagi berani..hehe.
      bahaya gak kan cm2.. nasib korang sme kuat semangat.

  • SE, den pon lemah semangat juga..hehe(shhh, jangan cerita dekat orang)

    ada blog aku tengok dia duk letak gambar yang memang bdn putus dua, badan kene renjatan elektrik, terpotong jari la..memang ngeri tahap A la

    yang ngeri video live lori langgar orang jatuh motor dan badan putus dua kene lenyek dengan tayar..aku tulis ni pun dah rasa loya lak..haha

    • hahaha.. lame giler ko x msuk umah aku kan? aku pun lame giler xmasuk umah ko.. hehe..
      tp ape ko ckp 2 btul.. klau ak dh xtengok dah.. xleh nk mkn nanti.
      mau gi semgu kot? geli weh.ahahaha

  • tp blog ahfat pon boleh tahan jugak cepat aku tekan pangkah..hahaha

    • hahaha.. aku ingat aku jer yg lemah semangat nye.. ko pun same?ahaha..
      ade geng jugak rupenye..hikhik

  • thanks info.. kalau rajin cuba try masuk blog saya.. ada yg xkena dak.

    • ok.. masuk jp..hehe

  • hhaha blog karingeri.blogspot.com pn mmg seram darah2 semua mcm blog ahfat tu T______T
    tak sangka gak ko ni penakut.
    xpe2. aku xkn boo ko sbb aku pun takot. =D

    blog aku lmbt ke lembab mcm sipot?

    • tau xpe.. ahaha.. so far masuk td kwn2 nye blog xde lg yg lembap.. xtau la kot2 maxis ne tibe2 laju gile..hehe

  • 1. Loading lembab.
    yup! kesan daripenggunaan terlalu byk widget!

    2. aku tak berani nak klik link yg bab content yg mengerikan.

    tapi aku nak ulas sket ikut pemahaman aku.

    Kadang2 ada yg letak gambar kategori 18sg . Letak gambar yg ngeri untuk di lihat tanpa beri warning terlebih dahulu.

    dan aku selalu terkena.

    Tak semua org berhati waja.

    seeloknya, beri amaran sebelum memapar atau mengizin pelawat membaca!

    3. Tulisan berterabur?
    yg ni aku tak berapa nak faham. mungkin derang menghias2 tulisan agaknya. he he

    4. ha ha ha. yg ini mmg tak menahan. tema blog aku sejak dulu mmg warna hitam. tapi tulisan aku sesuaian dengan latar.

    sekian. terima kasih

    • haha.. mostly klau newbie blogger wt blog utk personal n slow2 dorg akan blaja.. sekali skala en3 cmne bleh wt dorg jd lebih baik.heh.
      sbb dlu aie sendiri cube mencri kesilapan dlm berblog..

  • oyeah oyeah oyeah..

    mengapa blog aku..
    waaaa…

    haha, pasni cuba kurangkan gambar seram, aha ~

    support
    DARKBATMAN
    LELAKI.KACAK.MASKULIN

    • haha.. sian ko kan ahfat..xpe sekali skala ak kasi backlink utk ko kan?hehe..
      tq cz support aku.. tp kan gambar kt blog ko 2 mmg
      wt aku seram.. gile seram..ahaha

  • entahlah blog MM terkategori atau tidak…huhuu…

    • kategori ape 2 mm?

    • kategori masuk 2 minit je, hahaha…

  • betul bro, pernah gak pergi satu blog ni. die kasi satu link kononnya tu mamay annonymous yang buat huru hara kat blog die. ambik kau, gambar menatang ape entah yang kluar sambil mengilai. KUS SEMANGAT!!!

  • emm. bergantung pada blog. kalau blog tu dah mampu bagi kita baca setiap artikel dia, itu dah cukup baik untuk bagi pengunjung stay lama kat blog mereka.

  • info menarik ;)

  • I’ve learned a few important things by means of your post. I’d also like to mention that there might be situation in which you will obtain a loan and do not need a cosigner such as a Federal Student Aid Loan. When you are getting credit through a traditional finance company then you need to be made ready to have a cosigner ready to assist you to. The lenders will certainly base their decision using a few factors but the most significant will be your credit standing. There are some loan providers that will furthermore look at your job history and decide based on that but in almost all cases it will hinge on your credit score.

  • I do believe that a property foreclosures can have a important effect on the borrower’s life. Home foreclosures can have a 6 to decade negative influence on a debtor’s credit report. Any borrower who’s applied for a mortgage or almost any loans for that matter, knows that your worse credit rating is actually, the more complicated it is to acquire a decent bank loan. In addition, it may affect a borrower’s power to find a really good place to let or rent, if that gets the alternative homes solution. Good blog post.

  • Thanks for your strategies. One thing we’ve noticed is the fact that banks along with financial institutions have in mind the spending behaviors of consumers while also understand that plenty of people max out their credit cards around the vacations. They prudently take advantage of that fact and begin flooding your current inbox as well as snail-mail box having hundreds of 0 APR credit card offers just after the holiday season finishes. Knowing that in case you are like 98% of American public, you’ll rush at the possible opportunity to consolidate credit debt and switch balances for 0 rate credit cards.