DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Orang kurus jangan ingat tiada kolestrol.

 

Salam semuaa….

 

Saya datang lagi dengan entri diet kehkehkeh!! Sebenarnya ramai yang tanya saya macam mana nak kurus. Tips kurus dah berbakul-bakul saya bagi dalam blog nih. Kehkehkeh. Tapi dah kurus nanti jangan ingat sudah memadai.

 

Orang yang kurus pun jangan ambil mudah tentang kesihatan. Kurus tak semestinya sihat, kurus jangan ingat takde kolestrol. Orang yang kurus juga berisiko untuk mempunyai kolestrol berlebihan dalam darah.

Walaupun anda slim seksi bak Megan Fox, tapi jika anda mengambil kolestrol secara berlebihan, ia boleh mendatangkan bahaya! Arteri akan tersumbat hingga menghalang aliran darah.

 

Bila dah kronik, mulalah ada serangan jatung, lepas tu menjejaskan aliran darah ke otak, kaki, buah pinggang dan organ tubuh yang lain. Kesimpulannya, tahap “selamat” bagi pengambilan kolestrol sehari adalah antara 200 – 400mg sahaja.

 

Di bawah ada sedikit contoh jenis-jenis makanan yang mempunyai kadar kolestrol rendah. Kalau nak tahu banyak lagi, boleh lah google ye. Kehkehkeh!

 

keju

udang

telur3

DSC_0121

Errrrrkkk.. yang ni mungkin kolestrol berlebihan. Kehkehkeh! Ni semua gara-gara nafsu makan yang melampau-lampau. Kehkehkeh!!

 

 

 

P/S : Pengambilan kolestrol secara teratur haruslah diiringi tabiat senaman secara tetap. Barulah kesihatan mantopppp. Kehkehkeh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

8 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • lamer darkbatman tak jenguk blog…
    Kolestrol banyak la ni, sebab tu tak larat..kikikiki. :)

  • saya baru tahu hal ni…
    mak sdare saya berat nya 42kg dan kurus kering…kolestrol dia ialah 9 dan selalu pening kepala…
    saya yang gemuk ni kolestrol ialah 3.5 je…
    doktor cek 2x nak pastikan betul result nya heheehee…

  • lately,hilang selera makan.Mostly makan buah.Nasi macam tak layan sangat.Adakah ini bagus atau tidak?HOHO

  • kawan ak selalu cakap nak diet..tak makan nasi..tapi makan makanan ringan dan suka minum air batu…diet ke camtu??hahaha

    http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/06/selamat-tinggal.html

  • pasni boleh makan udang banyak2.. my favourite tu.. heheheh…

  • saya bebas dr kolestrol daan diabetes jua :D

  • tu lah, kolestrol gn lemak xsame kan kan?

  • yang sebelah…nasi pun tak luak lagi..haha..