DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Pemilihan Whey Protein Untuk Membina Otot l Gemuk dan Kurus

Salam semua…

Akhir – akhir ini, ramai yang berminat dengan review revmass protein yang dihasilkan dan ada juga yang masih blur dengan pemilihan protein yang sesuai untuk membina badan. Pengambilan protein yang betul akan membantu badan anda mencapai bentuk badan yang dingini.

Mereka yang Gemuk dan Ingin Kurus

Bagi golongan ini, saranan saya ambillah Whey Protein Concentrate kerana mempunyai protein yang tinggi tapi kandungan lemak yang rendah. Minuman ini hendaklah diminum sebelum latihan.

Mereka yang Kurus dan Ingin Gemuk

Apabila mereka yang kurus mengambil protein pastinya karbohidrat tidak akan diabaikan. Ini kerana karbohidrat akan digunakan sebagai tenaga dan saya sarankan Mass Gainer kerana mengandungi kedua sumber protein dan karbohidrat.

P/s: Anda juga boleh mencuba W.O Protein bagi yang berbadan besar dan RevMass protein bagi yang kurus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

18 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • thank bro 4 da info..skit la nak badan mcm bro..haha

  • badan bekmeng ke tu????????????????????

  • Nak kasik ada six paxla neh eh bro?^_^

  • Wow,,nmpaknya mass gainer penting bg aku,,workout pon kena mantain jugak,,kalau x ,x naik..huhuh

  • masalah kuat mkn nasi la bro..adoi

  • sekarang sudah tahu… arigato brother batman… =)

  • badan bro memang terbaik la..^_^

  • boleh try ni..
    mekasih..

  • ooo paham dah.. =)

  • ok.. baru kutahu.. dulu aku nak gemuk sangat sebab kurus.. bila dah kawin badan dah naik..standardlah tukan.. sekarang nak kuruskan perut je.. ok aku akan guna tips ni..

  • i follow u, 2334 :)

    protein tuh sesuai ke ek owg pompuan mkn? kang pelik plak dgn terbinanya otot2 yg kuat & sihat! hehehe…

    Salam perkenalan

    ~tice su~

  • salam bro aie coz this info macam mana nak dapatkannya ko ada jual tak

  • Oh! Berbeza rupanya susu utk badan kurus dan gemuk ya. Bagaimana pula kalau org tu badan kurus tetapi perut buncit?

  • bro..rev mass kalu buat skali ngan air/susu yg suam2 boleh x?
    ke kene air/susu/soya yg sejuk je..

  • kalau umur dah 30an, masih boleh bina otot ke?

  • aie body kau ke tuh???
    haha…..

  • [...] merupakan alternatif tapi anda perlu lebihkan makanan harian iaitu lebihkan karbo dalam hidangan. Pemilihan whey protein terbaik, anda boleh baca previous post [...]

  • saya plak amik whey protein brand MyoFusion.