DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Senaman Membentuk Perut Bawah

OFF

 

Memiliki perut yang sempurna merupakan idaman hampir kesemua lelaki. Kalau diberi pilihan 6pax dan 1 pack rasanya 90% memilih sixpack. untuk perut yang sempurna memerlukan beberapa latihan senaman tapi kali ini sayaberkongsi tips senaman membentuk perut bawah. Kehkehkeh!

Untuk melatih perut bawah,yangperlu dilakukan adalah dengan mengetahui cara latihan ini, di mana orang belajar untuk meningkatkan kekuatan kaki dan otot perut. Ini dilakukan dengan berbagai jenis latihan kaki, dan latihan yang kompleks di mana lebih dari satu otot digunakan untuk melakukan gerakan. Berikut ini beberapa gerakan dasar untuk latihan perut bawah.

Leg Walks

Latihan ini dapat dilakukan dengan berbaring telentang, tangan diselitkan tepi pinggang untuk memastikan bahawa punggung lurus. Angkat kedua kaki tanpa menekan lutut dari lantai. Perlahan – lahan lepaskan satu kaki ke lantai, hingga hanya beberapa sentimeter dari lantai, pertahankan posisi ini selama beberapa minit dan bawa kaki kembali ke posisi 90 darjah. Ulangi gerakan untuk kaki yang lain. Latihan ini dapat diulang 8-10 kali untuk kedua kaki.

Reverse Crunch

Latihan ini harus dilakukan di atas decline bench. Baring di atas bench. Pastikan punggung tidak melengkung. Perlahan-lahan bawa lutut ke dada dengan mengkontraksikan otot perut bawah Anda. Lepaskan kaki dan ulangi beberapa latihan perut bawah yang lebih kompleks termasuk latihan seperti push up, pull up, squat dan sebagainya. Latihan-latihan ini, bila dikombinasikan dengan latihan kardio yang baik, dapat menjadikan mimpi anda untuk mendapatkan perut yang sempurna menjadi kenyataan. Selamat berusaha!

Incoming search terms:

Konsep Asas Membentuk Perut Sixpack

Salam semua.

Dah lama tak post entri fitness terutama untuk anda yang nak membentuk perut sixpack dengan cepat. Tapi kali ini saya bukan nak bagi tips bagaimana nak buat perut sixpack cuma nak kongsi konsep asas untuk membentuk perut 6pax idaman anda. Kehkehkeh!

Konsep asas ini lebih senang nak baca dari membuat exercise tapi ramai yang ambik remeh. Nak dapat bahagian cantik usaha pun mesti kacak jugak dengan mengambil nutrisi yang betul dan seimbang. Bila menu makanan dah tepat, pastikan anda cukup waktu rehat setiap hari dengan tido (7-8jam sehari).

Sixpack takkan keluar kalau takde senaman perut jadi pastikan anda melakukan latihan kardio dan jugak latihan beban supaya pembakaran kalori lebih cepat maksudnya bila anda tido sekalipun, pembakaran kalori tetap ada. Dah rajin buat latihan, air suam jangan pula lupa kalau boleh sehari 8-10 gelas.

P/s: Air putih ini bagus kerana meningkatkan metabolisme dan mempercepat pembakaran lemak kat dalam badan. Tiada sebab untuk anda skip air suam ketika bersenam.

Incoming search terms:

Susu Protein Bina Badan

 

Salam semuaa..

Rasanya ramai lelaki yang mencari susu protein bina badan untuk dapatkan body yang mantap dan juga ketak – ketak. Kelebihan minum protein shake ini supaya anda memperoleh bentuk badan yang diingini dan idamkan. Yela, orang kata bila dah body mantap, pakai baju koyak pun still nampak kacak. Kehkehkeh!

Dalam blog darkbatman, saya hanya sarankan dua protein yang saya ambik iaitu Rev Mass Protein dan jugak W.O.Protein. Alasannya sebab murah dan hasilnya memuaskan hati saya. Cutting body sebenarnya penting bagi lelaki yang nak dapat awek lebih! Kehkehkeh!

Kelebihan minuman susu protein bina badan ini saya dah terangkan dalam previous entri jadi rajinkan diri anda untuk menyelak entri lama. Bila waktu sesuai untuk minum suplemen bina badan? ”Seeloknya sebelum work out, makan dulu dan selepas sejam baru mengambil protein tambahan dan teruskan dengan exercise”.

Tapi macam mana pula kalau exercise dulu dan lupa nak minum protein? Setengah jam selepas exercise, anda dah boleh ambik protein. Biasanya pengambilan protein ini adalah mengikut berat badan dan sehari, disarankan mengambil 2-3 kali saja. Tapi jangan pulak bila dah ambik protein tup tup malas nak exercise. Haaa, memang cari pasal.

Minimun untuk melakukan exercise paling cepat setengah jam dan paling lama sejam setengah  jadi jangan push diri anda too hard takut nanti boleh mencederakan otot. Nak dapat body cantik ini kenalaaa banyak usaha dan jugak sabar. Nanti bila dah ada protein, jom belajar cara nak bancuh susu protein ini supaya memudahkan anda kemudian hari. Kehkehkeh!

 

P/s: Nak dapat shape yang anda idamkan kenalah sesuaikan dengan exercise untuk membentuk part body yang anda ingini dan perlulah dilakukan step by step. Kehkehkeh!

 

Incoming search terms:

Muka Surat : 123Depan »