DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Diet Untuk Kuruskan Badan

 

Salam semua..

Sekarang ini ramai yang mencari tips dan diet untuk kuruskan badan. Hari ini sebagai koleksi untuk anda yang gigih mencari petua kuruskan badan yang mungkin berkesan jadi saya sajikan untuk anda.

Sebenarnya banyak petua dan tips nak kuruskan badan tapi yang paling penting adalah keazaman ataupun tekad. Semakin anda ingin kurus, semakin kuat azam yang datang semakin cepat berat badan dikurangkan tapi jangan pula lupa tentang menu diet dan juga senaman harian.

 

Mungkin ada yang nak kuruskan badan seperti ziana zain tapi mungkin anda juga boleh cuba tips saya yang kedua iaitu cara untuk kurus dengan berkesan. Tapi orang kata tak lengkap kalau nak kurus tanpa menggunakan kaedah menipukan? Haa meh sini baca dulu. Kehkehkeh!

Selain dari tips kuruskan badan kat atas tu, anda juga mungkin boleh tambahkan idea lain seperti pedaskan makanan untuk merangsang metabolisme. Tapi yang paling penting dan tak sabar nak baca haaa sini ”koleksi petua kuruskan badan darkbatman’‘. Kehkehkeh!

 

 

P/s: Diharapkan membantu anda untuk lebih kurus dan lebih menawan. Psst, sebut pasal menawan err terfikir macam mana nak catwalk untuk fesyen show next week! Haihhhhhhh..

Incoming search terms:

Petua Kuruskan Badan Ziana Zain

Hari ini ramai pulak yang tanya petua kuruskan badan macam ziana zain. Masalahnya selama ini, tak pernah – pernah saya skodeng perut orang perempuan ini. ahaha! Apa pun, mehla saya revise balik petua kuruskan badan yang saya hasilkan sebelum ini.

Petua kuruskan badan ziana zain ini tak dapatlah saya nak tolong tapi kalau petua kuruskan badan darkbatman, hah banyak boleh saya kongsi. hehe! Jom tengok soalan yang lebih kurang sama yang saya terima daripada reader kesayangan saya.

hye aie

sy br je bace blog awk… n sy rase ia berguna…. :)

sy sha…sy tga diet skang ni… start dlm awal tahun… 1.1.2011… sy diet dgn menolak makan nasi… n makan merapu2….

dulu sy seorg atlet n aktif kat sekolah… then selepas sekolah… sy da xaktif…. n sy da derma darah… so… berat bdn dulu time form4/5 dlm 47-5o kg…. but now… umor 22… da ”mana boleh bagitau”. ahaha.

camne nk dapat kurus dgn berkesan..sy da bce blog en aie…. n its very useful to me…just nk taw… makanan ape yg boleh n xboleh mkn.

Sebelum itu, anda rajinkan diri dahulu dengan membaca koleksi petua kuruskan badan yang telah saya kumpulkan sebelum ini. Btw, soalan yang sha nak tue, jawapan dia ada kat entri cara untuk kuruskan badan dengan berkesan.

P/s: Petanda awal kaum lelaki bakal menjadi orang kaya nanti ”apabila kepala makin botak, perut makin menjunam ke bawah”. ahaha. Jadi, sediakanlah perisai sebelum perut keluar muncung ke hadapan. hehe!

Incoming search terms:

Petua Kuruskan Badan

Picture ini sewaktu berat turun mendadak kerana demam

Selama 11 bulan berblogging, agak banyak entri yang lebih kurang sama berkaitan dengan Petua Kuruskan Badan dihasilkan. Soalan yang hampir sama juga diterima dan kali ini, sekadar berkongsi entri terdahulu dengan mereka yang nak kurus. hehe!

Ada 3 Tips kuruskan badan yang saya selitkan iaitu tips kuruskan badan part 1, tips kuruskan badan part 2 dan tips kuruskan badan part 3. 3 tips ini merupakan permulaan bagi anda yang baru berjinak – jinak untuk pecahkan lemak degil! heh!

Juga ada yang request untuk tips kuruskan badan dengan cepat dan akhirnya Menu Diet untuk kurus dan sihat terhasil. Menu ini mengandungi pilihan makanan yang sesuai untuk mengawal jumlah kalori yang diambil oleh anda. Cara untuk kuruskan badan sebenarnya tidak sama antara individu kerana banyak faktor yang mempengaruhi badan kita untuk gemuk.

Jadi, janganlah anda malas untuk bersenam dan amalan yang paling mudah untuk diamalkan ialah berlari tetapi pastikan anda berlari dengan betul untuk mendapatkan bentuk badan yang diingini. hoho!

P/s: Jangan putus asa untuk mendapatkan sesuatu kerana tips untuk kurus akan sentiasa ada dan yang paling penting ialah anda perlu tahu bagaimana untuk berdiet dengan cara yang sihat. Semoga berjaya! wallawehhh. ahaha.

Incoming search terms:

Muka Surat : 123Depan »