DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Senaman Hilangkan Lemak Bahagian Belakang Badan l Upper Back

Salam semua…

Seperti saya janjikan, bulan ini saya agak rindu untuk post entri kesihatan dan here we go! Saya tahu anda semua memiliki lemak degil yang ingin dibuang jauh – jauh malangnya sangat sukar untuk mencari ubat yang mujarab! Anda jangan risau, kat blog darkbatman, semua ubat ada kecuali tongkat ali dan kacip fatimah! ahahaha.!

Untuk kekal tegap dan langsing bagi perempuan, lemak sebegini perlu ditumpaskan dengan kadar segera. Bagaimana nak menjadi handsome dan menawan? Anda cuma perlukan dumbell 2.5kg bagi perempuan dan 10kg bagi lelaki. Kalau berat sangat, anda boleh kurangkan pada yang lebih ringan! Jangan paksa diri nanti makan diri! hoho!

Bagi senaman memecahkan lemak di bahagian belakang badan ( upper back ), bongkokkan badan dan sambil memegang dumbell, luruskan tangan ke bawah. ( Gambar pertama ).

Kemudian, gerakkan lengan ke atas seperti yang ditunjukkan di dalam gambar kedua. Ulangi langkah ini sehingga tiga set, setiap set dalam kiraan 12-15 kali.

Meh layan video suka suka dari darkbatman. Hoho!

P/s: Praktis Make Perfect tetapi jangan pula anda lupa, Kemalasan menjadikan kegendutan. Anda pilihlah mana yang anda suka! hehe! Opps tambahan, apa kata kita meriahkan Nestle World Walk Days pada 21hb november ini di Taman Tasik Titiwangsa? Paling kurang menitis jugak setitik dua peluh jantan nanti. ahahaa! Macho wooo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

47 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • dah puas bagi penampaq, pelempang, penumbuk..degil jugak tak moh pg2 jugak si lemak ni

    • hahaha.. isk2.. degil gile 2..

  • Dumbell utk pompuan 2.5kg,thats heavy..

    1 kg sudah. (:

    • hahaha.. kene tgk berat badan gak.. nt klau kecik amek yg besar,mau patah tgn..hee

  • OKeh saya akan mencuba boss!!!

  • bagus la bro nie..hihi..ifa sejak dh abes stdy nie..xgi dah gym..lala..neway tq sudi komen..=)

    • hehe. komen mmg ske je cm kdg2 mase x ckp..balik lambat.. tgh2 mlm bru dpt gerak ke rumah kwn2..

    • hihi.bese la kalu dh bz keje kan2.=)

  • ni yg rasa nk try ni. huhu

    • jgn x try bro.hee

  • hahaha lucu tgk video bro…”letih ambo..pade lah luh”

    bro…org kelantan ke??

    • haah, bro batman sila bagi penjelasan…hehe

    • haahaha.. ko rs aku org mane bro?

    • aah.. ore klate..

      saje bg pembace senaman pipi di pg hari.heheee

    • hempphhhhh…. ore kito jugok nihhh…hehe

    • huhu ore kelate ko bro…sme lah..huhu

  • hadoiyay… buat video malu-malu..segan-segan.. SEPAK KANG!

    • hehehee. u rndu i ehhh?

  • takde mase sgt la nk p gym..hehe..best woo otot2 mantap tu..

    • ko dok mane loni jije?

  • kena beli dumbell ni. 2.5 kg masih ok utk pompuan ek~

    • klau berat sgt takut xlarat nk angkat.heee

  • adesss, nk g gym mana ek best?heheh

    Terkini : Contoh Gurauan ‘Manja’

  • aku salu pakai 6 kg je….adoooo…..buat tu pun 12 kali tapi 2 wrap….hehehe

    • hahahaha.. xpe bro.. tgk mane yg sesuai..xleh paksa diri gak.

  • errr….ada cara yg lagi cepat lagi mudah tak? (mode pemalas…lalala)

    tapi event2 berjalan2 ni mmg kompem GB join! mmg kaki rayap a.k.a jalan pun! thnks for the info.

    • hehe.. cara cepat kene g surgery laa..ahaha..
      haa jom la join.. bleh jumpe nt.

  • berat tak benda alah tue..rasa tak larat je nak angkat

    • hheee.. berat jugak kot tp ade je yg 1kg n 2 kg.. bleh try mane2 yg sng..

  • salam…

    kalau tak pakai dumbell
    tapi pakai gula 2 kilo buleh dak.. :D

    ghhee heee heee…

    // klik sinie jom ke blog mimie azimask :D //

    • erkk…klau x pakai dumbell, bleh gune botol air minuman..

  • ahaha.. ade jer bro..

  • hohoho. memang smart. aku pun dalam proses ni gak. proses mengentalkan badan. ko ada makan makanan tambahn apa2 x?

  • bagus senaman niee…

  • sure try nanti..thax for tips..hehhee

  • thanks bg tips..
    akan d cube t..
    xD

  • cayalah bro. good tips. bro ada buat servis jadi personal trainer tak. kalau harga menarik, boleh appoint bro je. hehe

  • fuhh,bestnya kalau dpt exercise selalu dan body “kaww” cam bro tu..tentu wifey makin gembira..hik3…jom exercise…

  • takde masa ke aku yg malas nie aduyai

  • nak try pakai dumbel tp takut lak kalau lengan bermuscle2.

  • nak try pakai dumbel tp takut lak kalau lengan bermuscle

  • ak sekrang ni cuba nak bentuk badan..cmne ek?heheh

    betul ak cara ak..

    pumping setiap hari..utk naikkan kepak dekat ketiak..betul ke?

    sit up ke benda ntah yang untuk perut tu..utk 6 pax?

    huhuh..

  • Mmmfff… yefftt… nanti aku buat exercise neh… (kataku sambil membaham triple cheese burger depan PC)… nyomm…

  • wow..thanks for the tips..saya amalkan selepas ni..

  • darkbatman hebat la.top blogger.