DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Tips Kuruskan Badan Dalam Masa Seminggu

Hari ini saja nak berkongsi lagi tips kuruskan badan dalam masa seminggu. Tapi berapa kilogram yang anda bakal kurangkan tuuu bergantung kepada kegigihan dan kesungguhan yang anda curahkan! Fuhhh, dah tak sabar – sabar dah ini, jomm!

Pertama sekali nak kurangkan berat badan paling- paling koboi pun dua kilogram, anda perlu tutup hati anda untuk sebarang makanan heavy contoh ‘‘nasi,mee goreng aka semua bergoreng dan juga air manis tapi muka anda haruslah manis selalu’. ahaha.  Pagi – pagi buta, ambik dulu sarapan pagi contoh oat ataupun roti dua keping.

Dah agak – agak pukul 1-2 petang, ambiklah sup ataupun nasi air disertakan sekali dengan ikan panggang seekor. Ikan ini contohnya keli sangat bagus untuk lelaki yang nak bina badan plusss penuhkan dengan sayur. Bila dah petang dalam pukul 6-7 petang, isi dulu perut dengan makanan yang kurang heavy dan elakkan berminyak tapi pastikan bersama dengan air limau nipis.

Bila waktu malam, kesemua makanan anda kena bungkus ”okey saya tipu” ahaha. Jangan makan bila dah malam dan cuba lawan rasa lapar tuu sebab anda takkan kebulur setakat tahan makan untuk beberapa jam. Last sekali, anda kena jaga waktu tido sebab kekurangan waktu tidur ini akan menyebabkan badan mudah menyimpan lemak berlebihan. Semoga berjaya! yehaaa!

P/s: Kalau anda nak lagi cepat, boleh try guna colon cleanse untuk nyahkan lemak degil dengan cepat dan mengelakkan masalah perut kembung. ahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

29 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • OK. terus bookmark entri ni…!!! :) tQ

  • klu ntok perempuan bole guna xtips ni ? hihi!
    bkn kalau telebih tdo ke yg buat gemok ? mne 1 ni :(

    • tia, klau kurang tdo lg cpt sbnrnya badan nk gemuk.. terlebih 2 pun yer jgk.. cm tdo 2 kene balance.. tp lg parah lg klau kurang tdo, rambut blh gugur, badn cpt naik n blood pressure x stabil.. :)

  • hm… penah try tak mkn nasi.. tapi tak bole..
    hahahaha…
    n Yana da biasa tak sarapan.. terus mkn tuk lunch je..

  • alamak aku salu tak cukup tido….aku tengok lam biggest loser salu sarankan pegi beli makanan kat subway…kita ada tak fast food cam tu?

    • beb, subway kan dah byk skang ni.. kat JJ Keramat AU3 tu ade, kat WangsaWalk pon ade.. kat IOI pon ade.. tapi bagi aku, senwic2 ni semua sekali imbasssss jer… hahahahahahaa..

  • tips tafkan badan dalam masa seminggu ade..
    kuikuikui..^^

  • bagus tips ni ..kalau saya lak nak mantain malam minum jus epal hijau rasa kenyang gak ..kurangkan makan nasi ..kalau nak makan nasi gak kurangkan yg ada kanji ,,macam beras faiza herba poni ..takda kanji bagus ..dah lama saya makan almsot a year ..

  • adoii..part x ley makan nask tu,agak sakit..tapi part tido awal,ok! i try!

  • lau xmkn nc, nk gnti ngn ape??huhu….

  • ok ok aku ikut cakap ko tau

  • ada lagi tip turunkan berat badan. kurangkan pengambilan karbohidrat, kalau nak ambil pun 35gm je sehari.amalkan diet protein dengan makan makanan berprotein dan sayur tak berubi. jangan minum air manis atau buah.amalkan sedikit senaman. boleh amalkan minum green tea tanpa gula

    cuba try. insyaAllah bleh

  • aie mkin kurus =(

  • siyes bro..mmber sya ni kje mkn sup je…kcian gler ah tgk dia..nyeksa diri pon ada gak..cmna yer nk ckap kat dia??

  • saya dah 3 mggu tak makan nasi, tapi amal kn oat,mkn lauk buah..3 minggu = -3kg. Diet ni okey kan? sbb berat skrg 67kg (setelah turun 3kg). nak kembalikan berat asal 50-55kg.wee~

  • kurangkan tido? isk.. utk penganggur tegar mcm aku ni, malam2 baru mata segar.. hmmm.. ok aku cuba! apepon, berkat exercise+sauna+tolak minuman bergas+kurangkan nasik+jusmet 5 = turun 4kilo dalam seminggu.. cool kan.. yeay!

  • alamak…tak tahan dolat la kalo tak makan nasi…penah try, seminggu je leh tahan…pastu…back to normal…camne ni…huhuhuhu…nak kurus…sob sob sob…

  • nak tau x tips kuruskan badan plg berkesan.. frustkan diri anda :p kompem kurus…

  • eh. kite ada kolon cleanser tapi nak makan tu..euwww….

    great tips aie. lebih senang nak ikut yg ni dari yg dalam buku. huhu~

  • Wah! Bagus gak nih. Mesti cuba….

  • babs diet neh nk kener semangat yg kuat….hmmm… sy dh x bersemangat dah neh…huhuhuuhuuh

  • penah buat mcm tips kat atas 2…10kg hilang dlm xsampai 3 bln..tapi azab gak badan nak nanggung..heee.

  • Lebih baik amalkan makan 6x sehari or every 3 hrs dlm small portion. Saya dah berjaya turunkan berat badan dari 85kg kepada 68kg..target 65kg..hehehe good luck

  • tak berkesan pun badan makin gemuk adalah berlaku

  • hai, teman -teman !

  • colon cleanser tu apa?
    makanan ke? suplement ke? apa ke?

  • colon cleanser tu apa?
    makanan ke? suplement ke? apa ke?
    citer skit

  • Jang, cadangkan exercise untuk burn calorie dari segi jenis, jangkamasa.

  • sambung satu hal lagi… metabolisme makin menurun bila usia meningkat so exercise yg camane yg sesuai. Bab makan tu, bole la control skit2.