DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Tips Tambah Berat Badan

Kali ini saya nak berkongsi Tips Tambah Berat Badan dan membina otot pada masa yang sama tas request admin Dunia Lelaki Maskulin . Tips hari ini adalah untuk mereka yang memang nekad nak naikkan berat badan ideal supaya lebih mantap.

Ada 3 perkara yang perlu anda utamakan jika ingin menambah berat dan membina otot dalam yang sama. Pertama, anda memerlukan agen perangsang iaitu aktiviti seperti latihan beban. Bagi wanita, jangan risau kerana badan anda tidak akan berketak – ketak dan anda boleh masuk sini untuk info yang lebih detail.

Kedua, anda memerlukan makanan yang berkualiti dan jangan risau dengan pengambilan lemak sekiranya anda ingin menambah berat badan. Lebihkan tumpuan pada pengambilan karbohidrat (60%), lemak (10-15%) dari jumlah keperluan kalori dan anggaran 100 hingga 150 gram untuk pembinaan otot tubuh.

Last sekali, anda juga memerlukan suplemen tambahan seperti keratin, glutamin atau lebih mudah jika anda mengambil kapsul multivitamin setiap hari. Nisbah lemak dan otot adalah 4kg otot sama dengan 1kg lemak.

Tidur yang cukup sebenarnya membantu pembesaran badan selain menjauhkan diri dari tersepit dengan masalah emosi. Emosi boleh menganggu cara pemakanan anda dan boleh menjadi musuh utama untuk anda menambahkan berat badan.

P/s: Untuk mendapatkan badan yang berotot dan tidak mengelebeh, anda perlu bersenam dan latihan beban merupakan pilihan yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

28 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • salam brother…
    huhuhuhu… dahsyat sungguh brother makan, sampai terteleng…

    anyways, good tips untuk sape yang ingin
    menambah berat badan… tapi ada satu
    lagi tips iaitu makan nasi sejuk pada pagi hari
    confirm badan naik…

    jgn cuba buat.. karang ada plak yang dah naik
    tak turun2… aku jugak yang kena

  • hye aie!hihi..ala..ifa xmo dah tambah berat badan..hihi..neway..aah..ifa baru lagi nie..n kalu tiefazatie nie nama btol ifa nape?cumil ek..hihi

  • jey nk kurus. bukan nk demuk. hehehe

  • supplement tambahan tuh… budget dia dalam sebelulan berapa ek bro???

  • nice one…tp agak susah kot…sebab aku nie kaki tido..cuma terover tido…xelok kot…mata pon sembab…kene byk exercise..hehehe

  • good tips!bagus tok orang macam saye..
    dalam proses nak gemukkan badan ni..hehehe
    neway, tq for sharing this!

  • I am not sure about the fat though,
    Nice tips Aie.

  • kalau perempuan takut nak naikkan berat badan.. kita lelaki ni..macam aku yg kurus nak sangat berat naik.. tup2 yang naik lepas kawin perut..huhuh..salah ambil tips ni..hehhe

  • kalau tak salah kena amek protein yang banyak

    dan kurangkan karbohidrat kan?

    =>

    • yg ne lebih utk bina badan.. aku bg utk seimbang kan bro..:)

  • bro..
    eazy da terlebih skit berat
    nk kene kurangkan skit lemak
    n gain some muscle
    hehe

    thanks 4 da tips

  • aku dah makan banyak tapi tetap tough macam ni je

  • thank 4 that info..gua pnye berat da ok kot..hoho

  • mahu cuba lah!!

  • hahah.. xleh ikut tips ni… sbb nk kurgkan xnk tmbhkan.. heheh…

  • ayoyo!!
    nk kurus blk ssh nnti..

    • Klu nk kurus x yah mkn…he2

  • good tips..tapi tak sesuai untuk aku …:p

  • rasanya dah buat tips2 ni tapi badan taknak naik gak..huhu

    • Bli supplement weight gainer…..

  • aie..nk tny..kalo slalu lth 2 nape ye..walhal qiqi bknnye wt keje brt pon..tp bdn cpt je letih, xbmaya….kalo2 de tips or supplement2 yg ssuai untuk di suggest kn kt qiqi…gtau ye

    • klau salu lth ne ade byk sbb.. 1, cz tlampau ske tdo..2.. cz kurang darah.. biase try amek multivitamin.. bg blood pressure jd normal..hee

  • tips terbaik, den penah praktikkan.
    makan berat b4 nak tido.kompem, x tipu punyer, sure naik la

    • da praktik, tp xnaik pon ermmm…

  • aku nak tambah berat bada dr dulu lg.tp x naik2…yg naik pun tang perut je..hoho

  • Nak kurangkan berat badan lebih susah daripada nak tambah berat badan.

    Jangan terlebih berat sudah ^_^

  • [...] ini, ada banyak artikel tentang tips tambah berat badan tapi mungkin ada yang masih baru dengan saya jadi tak perasan dengan previous post yang dah ada. [...]