DarkBatman - Bermulanya Sebuah Transformasi

Video Pelajar Tumbuk Guru

Sebelum ini, agak heboh dengan penyebaran rakaman video perlakuan seks membabitkan dua pelajar Tingkat Dua di negeri itu minggu lalu, kini dikejutkan pula dengan rakaman seorang pelajar sebuah sekolah menengah di negeri itu memaki-hamun dan menumbuk gurunya.

Insiden dikatakan berlaku lima hari lalu membabitkan seorang pelajar Tingkatan Tiga dan seorang guru lelaki serta dirakam pelajar kelas sama menggunakan telefon bimbit.

Kedua-dua kejadian itu bukan saja dikatakan menimbulkan persoalan mengenai tahap disiplin pelajar sekolah, malah turut menampakkan sikap pelajar yang mudah melenting apabila berdepan guru.

P/s: Pendidikan moral seharusnya diterapkan dengan lebih mendalam dan hukuman pada pelajar harus diberatkan dengan pantauan pihak yang bertanggungjawab supaya tiada penyalahgunaan kuasa ke atas mereka.

Ibu bapa terutamanya kena lah harus peka juga kerana tersilap rotan mahkamah lah jawabnya. Tersilap didikan penjara lah jawabnya. Tepuk dada tanya diri. hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Tentang Penulis

Fulltime Blogger

» Lihat semua kiriman yang dibuat oleh

« Artikel Sebelum Ini

25 Komen Telah Pun Ditulis Setakat Ini

  • mak bapak zaman sekarang ada jenis yang sama naek dengan anak2 nya.. anak2 pun naek kepala la.. haishhhh.. dunia dunia..

    • betul, asyik nak backup anak je keja. sbb tu lah anak pun dah berani kurang ajar dgn guru. huhu

    • ape nak jadi lah dgn remaja skunk!!!

  • oh ni dah tgk.
    akhir zaman dah.

    *video ni patut tunjuk kt parents, bg diorg sedar sikit macam mana anak2 diorg tu. Ni tidak, asyik nak salahkan cikgu je. hehe

  • weh, apsal banyak BE blog ko ni…
    wa dah jeles ni…
    ke nak suh aku pasang INNITY balik ek?
    hehehehe,,,, nasihati aku beb!!!

    weh, nnti aku komen pasal video ni ek…
    pendapat dr kacamata seorang guru :)

    • ahaha.. byk BE? hmm.. blhla.. xsebyk ko dlu beb..hee

  • budak serawak bodoh2 belaka..makan nospan pergi sekolah…mak bapak xtahu adat budaya tak sama ngan orang melayu semenanjung..wakil pibg yang sokong kata slah guru sebab tak berlembut memang bodoh jugak,kalo guru berlembut ngan pelajar…nanti esok pelajar boleh isap rokok la…buang jer pelajar tu..dulu aku sekolah isap rokok jer kene buang..macam ni ker kerajaan..hey hissamudin gamapang ko tak buat kerja ker…memang ko menteri sial la….

    • Wei!! sapa bodoh??
      kes buang bayi banyak kat mana la wei!!
      jangan main ikut suka cakap saja.

    • dan ko kena ingat selain dr kes buang bayi.rasuah mcm mcm ada kat mana…kroni kroni ada kat mana…pastu hasil bumi ditibai sarawak sabah kelantan terengganu semua miskin..tak ingat ke beb.amanah tak dijaga akan disoal dia akhirat dan jgn main hantam je sarawak tu..jalan yang ko guna balik kampung pun dr negeri sarawak pun tak sedar.

  • giler lah..memang samseng giler…
    memang kurang ajar…
    apa nak jadi dgn budak2 zaman sekarang ni..
    dah tak tahu nak hormat cikgu…

  • erm zaman skrg makin mencabar perangai anak mridnya…nak jadi cikgu mmg kene ada ksbarab yg tgi

  • bila pelajar kian kurang ajar n dimanjakan,inilah jadinya…

  • memang teruk kan budak2 sekaran gni

  • dah tgok dah…
    gangster apa nangis
    hbahaha
    budak tu memang budak xguna
    kesian cikgu tu kena tumbuk

    P/S : Anda Semua Dah Daftar Sebagai Pengundi?

  • Ni la dia budak zaman sekarang..dah tak tahu nak hormat orang

  • biasanye guru semenenjung yg dtg sarawak nie slalunye berlagak tak tau adat budaya org lain main belasah je.tu yang kena tu.sarawak tu dah byk bagi senang dkt semenanjung dan kes mcm ini lagi banyak berlaku di semenanjung.cari la kat youtube.

    • adat xde kena mengena…adat yang dicemari kekasaran merupakan satu bentuk yellow culture…walau macam mana pun teruk seorang guru..tp dia y first akan tempuh jalan ke syurga..aku pernah kena tibai ngn guru sampai masuk wad pasal merokok…dulu punye la marah,guru aku plak orang sarawak..dia cakap asyik nk hina semenanjung je..tp last2, aku respect dia,pasal dia aku leh jd doktor, pasal dia ak lepas test urine…

    • memang la bro, kena hina pasal hasil bumi kena ambik je..semenanjung nie cm berat sebelah je mana aci…pastu miskin…sekolah paling banyak yg daif tu kat sarawak tau. bro wa bole bawa bro pergi sarawak then tengok la sekolah mcm reban ayam pun ada…amacam hasil byk tapi miskin…kalau bro berada ditempat cm tu suka ke.bro punya hak kena angkat mesti marah..pastu bro merokok..budak dlm video nie memang tak patut buat cm tu tapi dia dimarahi tanpa sebb..NTUP pun kata guru nie tak mesra pelajar. pastu cakap budak tu mcm mcm,angin la dia.apa pun dtg tempat org biar dgn cara professional dan tau nak tackle dgn sikologi betul.

  • AKu cikgu ngajar kat Sarawak n aku yakin tu budak Iban…( Dari gaya dia selalu sebut nyee…nyee..)

    Setakat yg dapat aku translate, budak ni tak puas hati sbb cikgu ni dah marah dia untuk benda yang dia tak buat. ( itu yang dia cakap lah, dia tak buat.)Dan bila dia nak explain, cikgu tu tak nak dengar.
    Kalau tak silap aku budak ni dah termenangis. Itu yang dia naik hantu sangat.

    Selebihnya perbualan mereka lebih kepada lawan2 cakap. Si cikgu pun sama naik duk melawan cakap dengan budak umur 15 tahun tu.

    Yang aku perasan, ckgu2 ni seolah-olah mengejek dan mentertawakan pelajar ni secara halus. Dan aku tak puas hati bila hamba ALLAH yang tukang rekod benda ni boleh tergelak-gelak macam orang bodoh macam tengok sarkas badut2.

    Apa pun budak ni memang kurang ajar. Tapi nampak macam budak desperate.

    -AKU PUN CIKGU-

    • memang dia nie budak iban..cara dia buat cikgu nie memang tak baik.tapi sebab dia marah dengan cikgu nie dia di marah tanpa sebab..dan satu lagi biasa orang borneo nie dia memang tak suka dgn cikgu ‘import’ yang berlagak. Kalau cikgu import nie baik tak da masalah, lagi respect.kena kenal dulu budaya kat sana jgn main bawa cara diri sendiri.

  • syaq, u’ve got the point. Tp, from the beginning, seharusnya rakaman ini tak wujud. dah jd mcm sekarang, byk isu dan spekulasi. dok berbalah dan saling tuduh menuduh, kes tak tau setel ker tak.

    murid2 now dh advanced serba serbi. yg baik dan yg x baik. kalo dh salah guna kelebihan itu, inilah akibatnya. guru2 juga kena selalu bersedia dgn apa2 kemungkinan. yg tentu susah nk dpt now ialah ‘respect’… bukan sahaja dr murid2 tp dr ibu bapa, pentadbir dan org2 awam sendiri. so, come back to square one,”siapakah yg bersalah?”

    • Ini semua Kesalahan paling besar ialah Kementerian Pelajaran Malaysia kerana dasar2 n polisi2 utk menghancurkan jenerasi akan datang,coz ikut ckp korni2 mereka yg kaya2,datuk2 n tan sri2 dmana anak2 mereka ini tidak bole diajar pun @ dtegur,oleh yg demikian buat la dasar n polisi utk mjaga anak diaorg tp skg guru2 djadikan mangsa utk dsaman d mahkamah utk buat duit n mhancurkan jenerasi akan datang spt yg kita nampak td.jd fikir2 la apa akan jd 2020 nnt tp bila dminta komen diaorg kata masalah tpencil biasa la nak selamat kan diri aje diaorg tu penipu besar……..

  • Thanks for your posting. I would like to opinion that the very first thing you will need to conduct is determine if you really need credit improvement. To do that you need to get your hands on a duplicate of your credit report. That should not be difficult, considering that the government makes it necessary that you are allowed to get one free of charge copy of your actual credit report on a yearly basis. You just have to request the right people. You can either browse the website owned by the Federal Trade Commission and also contact one of the leading credit agencies immediately.

  • I have figured out some points through your blog post. One other subject I would like to talk about is that there are lots of games on the market designed in particular for preschool age children. They include things like pattern acknowledgement, colors, dogs, and forms. These usually focus on familiarization instead of memorization. This keeps little children occupied without sensing like they are learning. Thanks

  • I will also like to express that most people who find themselves devoid of health insurance usually are students, self-employed and those that are laid-off. More than half of those uninsured are under the age of Thirty five. They do not really feel they are needing health insurance because they’re young in addition to healthy. Their income is frequently spent on homes, food, as well as entertainment. Lots of people that do go to work either 100 % or in their free time are not provided insurance by means of their work so they move without due to the rising tariff of health insurance in the states. Thanks for the concepts you discuss through your blog.